Friday-Sunday

May 28-30, 2021

Cost

€540 student ($200 deposit and +/- €370 payed in class)

€210 auditor ($50 deposit and +/- €170 payed in class)

10% off total price when you register before April 2021

PayPal & Debit/Credit cards accepted with online registration.

Location
Marjans Paardenschool

Haverkampsweg 7, Terwolde


What to Bring Each Day

We will meet at 9am-5pm each day

Be sure to bring:

 • Water
 • Healthy Snacks
 • Lunch
 • Workbook and pen

Contact

Instructor: Lisette van Dijk

+31650487657

 

Holistic Horseworks Presents

Level 1 - Equine Musculoskeletal Unwinding Clinic
with Lisette van Dijk

May 28-30, 2021
Netherlands

€540 student ($200 deposit and +/- €370 payed in class)

€210 auditor ($50 deposit and +/- €170 payed in class)

10% off total price when you register before April 2021

TEA & COFFEE PROVIDED!


Niveau 1 Equine Musculoskeletal Unwinding is allemaal zacht werk maar zeer effectief in het corrigeren van gangafwijkingen, zadelpasproblemen en mysterieuze kreupelheid. Ook helpt het paarden om meer lucht en dus meer uithoudingsvermogen te krijgen. Het lichaam kan meer zuurstof opnemen en het paard zal met meer kracht vanuit zijn achterhand bewegen. We werken met zachte en milde handgrepen en bewegingen om het skelet van blokkades te bevrijden zodat het terugkomt in de juiste vorm en functie. Zo kan het paard zijn gewrichten en hoeven weer correct gebruiken. Doordat diepe spieren van binnenuit bevrijd worden van blokkades, lijken de paarden groter en langer en ze zien eruit alsof ze 10 kilo zijn aangekomen na een sessie van 1 uur. Ook werken we eraan om chakra's en meridianen in balans te brengen. De sleutel is om de blokkade bij de 1e rib op te lossen die bij de meeste veulens op de leeftijd van 7 maanden al uit balans is. Dit creëert ongelijke voorhoeven. De meeste professionele methodes behandelen deze problemen niet, dus dan werk je altijd aan het 'symptoom' en niet aan de oorzaak waardoor de chiropractische problemen altijd terugkomen.

Wat je zult leren:

 • Basisbegrip en toegepaste acupressuur bij paarden en hoe de energiemeridianen de hele gezondheid en het welzijn van het paard beïnvloeden.
 • Hoe de balans van de hoeven de organen beïnvloedt en daarmee het welzijn van het paard, en ook hoe de onbalans in de hoeven gewrichten en spieren hoger in het lichaam beïnvloeden.
 • Hoe je de Yin / Yang energie van het paard in evenwicht kan brengen.
 • Hoe je de ´defence posture´ bevrijdt; het loslaten van het spierpatroon dat is ontwikkeld door de vecht- of vluchtrespons in het paard.
 • Hoe je de basisprincipes van toegepaste kinesiologie kunt gebruiken.
 • Hoe je energetische blokkades kan voelen bij het paard en hoe je ze in evenwicht kan brengen.
 • Hoe je blokkades in de 7 nekwervels, schoft, ribben, heupen, ellebogen, knieën en het kootgewricht verhelpt.
 • Basisbegrip over essentiële oliën en hoe je ze veilig kunt gebruiken.
 • Het hoe en waarom van remedies om te ontgiften, mineralen aan te vullen, calcificaties te verhelpen en de belasting van schadelijke microben te verhelpen.

Praktijkdeelnemers:

Bij aanmelding krijgen deelnemers 2 uitgebreide video´s, een kortere video en een uitgebreid werkboek van 120 pagina´s om thuis te bestuderen. Met de meeste technieken zal je thuis al kunnen oefenen. Tijdens de praktijkdagen werkt elke deelnemer met 4 paarden. Ze leren deze van hoofd tot staart te bevrijden van energetische, emotionele en fysieke spanningen. Na de workshop mogen deelnemers 5 case studies insturen naar April Love. Na feedback en goedkeuring van deze 5 case studies kunnen ze gratis op de website van Holistichorseworks geplaatst worden als practitioner.
Prijs: €540 (10% vroegboekkorting bij inschrijving voor april 2021)
Inclusief het uitgebreide werkboek en 2 watch instantly dvd´s.
Inclusief het gebruik van Doterra oliën, enkele dynamite producten tijdens de cursus en een certificaat van deelname
Voorstudie: Het werkboek en de 2 watch instantly dvd´s van April Love, de gratis Youtube video Energy medicine van Donna Eden, het boek The emotion code (gratis te downloaden via Holistichorseworks). Aanbevolen: Dr. Regan Golob’s “Health Talk For Horses” dvd (los aan te schaffen via Holistichorseworks), het boek Equine acupressure van Nancy Zidonis & Amy Snow.  

Toeschouwers:
Toeschouwers krijgen bij aanmelding de 2 video´s en het uitgebreide werkboek toegestuurd via mail. Ze doen mee aan het theoriegedeelte en kijken tijdens de praktijk hoe de deelnemers met de paarden werken. Ze kunnen helpen om paarden van deelnemers vast te houden om van dichterbij te zien hoe de technieken werken.
Prijs €210 (10% vroegboekkorting bij inschrijving voor april 2021)
Inclusief het uitgebreide werkboek en 2 watch instantly dvd´s.  

Instructrices:
De praktijkdagen worden gegeven door certified instructor Lisette van Dijk van Natuurlijke wending. Zij is natuurgeneeskundig therapeut voor paarden en honden, centered riding instructrice, paardentrainer en bodywork therapeut & instructrice. Ze heeft de workshops van April Love driemaal gevolgd, geassisteerd tijdens verschillende workshops en samen met April Battles paarden behandeld in Europa. Ze is instructrice van level 1 (equine musculoskeletal unwinding) en level 2 (Advanced Applied Kinesiology and Cranial Sacral Unwinding). Ze is therapeut van alle 3 de levels.

Het lesmateriaal wordt door April Love verschaft. Ook de 5 case studies na de cursus worden door April Love behandeld. April Love komt uit de Verenigde Staten en reist al vele jaren de hele wereld af om paarden te helpen. Ze kwam als trainer veel paarden met ongemakken tegen en deze werden als ´probleempaarden´ bestempeld. Door de onderliggende problemen van deze paarden te verhelpen, bleken de paarden graag samen te werken en was het paard weer een ´happy athlete´. April heeft in de jaren als trainer veel cursussen gevolgd om de paarden te helpen en heeft hierna een eigen methode ontwikkeld met technieken die het beste werken. De resultaten zijn prachtig en al vele paarden zijn ermee geholpen. April zelf heeft moeiteloos geweldige resultaten in de endurance wedstrijden gehaald met haar paard Tiki na het toepassen van de kennis en vaardigheden die je leert in de clinics. Ze woont nu op Hawaii en heeft daar een peace en serenity retreat. Ze geeft nog regelmatig clinics in de VS. Meer over April Love vind je op https://www.holistichorseworks.com/about-april/

Voor wie is de cursus geschikt?
- Therapeuten die dit bijzondere bodywork willen leren toepassen in hun behandelingen
- Ruiters die zich graag willen verdiepen in manieren om hun paarden gezond en vitaal te houden
- Wedstrijdruiters die hun paarden op een gezonde manier beter willen laten presteren
- Trainers die bodywork willen gebruiken om hun trainingspaarden beter te kunnen helpen bij lichamelijke ongemakken
- Stal- en manegehouders die hun paarden willen onderhouden met bodywork om ze langer gezond en vitaal te houden
- Hoefbekappers die inzicht willen krijgen in redenen waarom hoeven scheef of slecht groeien en manieren willen leren om dit te behandelen

Algemene voorwaarden
Het cursusbedrag dient uiterlijk 30 dagen vóór de eerste workshopdag aan de instructeur te worden betaald.
Bij annulering binnen twee weken voor de eerste cursusdag, kan de student zich voor een workshop op latere datum inschrijven (indien er voldoende plek is). Eventuele vroegboekkorting komt dan mogelijk te vervallen.
Bij annuleringen na 2 weken voor de eerste cursusdag, vervalt het recht om je inschrijving te wijzigen naar een latere datum.
Er worden geen restituties van de aanbetaling gedaan omdat digitaal studiemateriaal al naar de student is verzonden. De aanbetaling blijft geldig als aanbetaling om mee te kunnen doen aan volgende workshops.

  Horses are Talking Are You Listening DVD cover Equine_CranioSacral_Therapy_Energy Work DVD cover