Bluewater Cruising Forum and HISWA

Contact

Bojan Michiels van Kessenich 
World Cruising Club 
dutchsupport@worldcruising.com 
06-14023357 

Wanneer

Sunday March 10, 2013 from 2:00 PM to 4:00 PM CET

Add to Calendar 

Waar

Perskamer in Hal 7 
HISWA in de RAI Amsterdam
Europaplein 22
Amsterdam 1078 GZ
Netherlands
 

 
Driving Directions 

Toegangskaarten HISWA 2013

Klik hier om uw toegangskaarten voor de HISWA met online voordeel te bestellen

 

Blue Water Cruising Forum op HISWA 2013

Zondag 10 maart 2013 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Deelname gratis mits vooraf geregistreerd

Tijdens de HISWA 2013 organiseert World Cruising Club in samenwerking met HISWA/RAI het Blue Water Cruising Forum voor iedereen die op kortere of langere termijn een zeilreis over een of meerdere oceanen wil maken.

Deze gratis bijeenkomst van 2 uur op zondag 10 maart om 14:00 uur zal helpen om mythes te ontkrachten en tevens antwoord geven op vele kernvragen over een dergelijke reis.

Het ervaren panel van blue water cruisers en deskundigen deelt graag hun kennis over onderwerpen als de keuze voor het juiste schip, uitrusting, leven aan boord, kinderen aan boord, etc.

Profiteer van hun gezamenlijke kennis en ervaring en krijg van hen antwoorden op de vragen die u in uw voorbereiding bezighouden.

Alle deelnemers kunnen bij aanmelding een eigen vraag opgeven, die  in het forum door de panelleden beantwoord zal worden.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen. Daarom is registratie als deelnemer verplicht.

Hier kunt u met korting uw toegangskaarten voor de HISWA bestellen.

Cruising Sunset

Het panel bestaat uit 5 zeer ervaren zeilers met allemaal hun eigen specifieke expertisegebied. Met veel plezier zullen zij hun kennis en ervaringen delen met de deelnemers aan het forum.

 

Ruud Kattenberg:

Ruud Kattenberg combineert zeilen en schrijven sinds 1994, wanneer hij na terugkomst van een lange zeilreis gaat hij werken voor het tijdschrift Zeilen. Na een Volvo Ocean Race campagne waarin hij verantwoordelijk is voor de publiciteit, is hij in 2007 een van de initiatiefnemers van het digitale zeilmagazine Zilt. Sindsdien combineert hij zijn activiteiten voor Zilt met het begeleiden van zeilteams in grote zeilraces en het maken van tochten met zijn eigen boot.

Tijdens zijn zeereizen ontwikkelt hij een grote interesse voor het weer, communicatie en elektronische navigatie, waar hij een groot aantal artikelen over schreef. Ook gaf hij vele lezingen en cursussen over toegepaste weerkunde, meteorologische navigatie en communicatie.

 

Adam en Leonie Kok: 

Leonie zeilde vanaf haar zesde wedstrijden. Elk weekend en elke vakantie besteedde zij aan zeilen. Vaak reisde ze daarvoor naar verre landen, zoals India en Argentinie. In 1992 nam ze deel aan het Jeugd WK in Italie in de Laser 2. Tijdens haar studententijd gaf ze les aan Zeilcentrum ‘de Wijde Aa’, waar ze Adam ontmoette.

Adam is, als zoon van een tropenarts, geboren in Zuid-Afrika en groeide op in Kenia. Op zijn elfde verhuisde hij naar Nederland, waar hij leerde zeilen in het kleine kajuitzeiljacht van zijn ouders: een Kolibri 560.

Het reizen en zeilen zat Adam en Leonie allebei in het bloed en ze deelden dezelfde droom: ooit rond de wereld te zeilen. Hun eerste gezamenlijke aankoop was een Waarschip 730, waarmee ze onder andere naar Engeland zeilden. In 2005 kochten ze de ‘Elena’, een Veliger 477, waarmee ze in 2009 vertrokken voor hun wereldreis, samen met hun twee zoontjes, Mees (2) en Pieter (1). Vele avonturen en ervaringen rijker, voltooiden ze in juli 2012 hun droomreis, waar ze een prachtig blog over schreven.

 

Egenolf van Stein Callenfels:

Egenolf heeft meerdere langere tochten gemaakt, onder meer naar Lofoten, Ierland, Schotland, Spanje, Portugal, en de Azoren.

Zijn brede expertise ligt in vooral in navigatie, communicatie, elektronica en elektrische systemen aan boord. Hij gaf jarenlang samen met Jimmy Lengkeek workshops voor de NVvK.

Momenteel doet hij dat met Anje Valk en Kees Verruijt.

Verder heeft hij altijd veel interesse voor het weer, en de mogelijkheden om weerinformatie aan boord te krijgen gehad en is hij voorzitter van de veiligheids-commissie van de NVvK.

 

Rob Wink:

Rob Wink heeft oceaan ervaring met zowel enkelrompers als toer catamarans en heeft in totaal ruim 80.000 NM geklokt.

Van huis uit is hij een elektro technicus maar hij heeft zich de laatste 10 jaar gespecialiseerd in de nieuwe generatie watermakers. Daarnaast is hij importeur en leverancier van allerlei offshore uitrusting zoals zeeankers, ankers, windgeneratoren.

RobWink heeft dus zowel veel zeilervaringen als technische informatie om te delen.

 

Moderator: Bojan Michiels van Kessenich:

Bojan is een fervent shorthanded toerzeiler met meerdere oceaanoversteken achter zijn naam. Net als Ruud en Rob heeft Bojan van zijn passie zijn werk gemaakt en geniet hij van het mogen delen van zijn kennis en ervaring met andere zeilers, teneinde hun vaargenot te vergroten. Het mogen modereren van dit forum is daar ook een onderdeel van.