Contact

Bojan Michiels van Kessenich 
World Cruising Club 
dutchsupport@worldcruising.com 
06-14023357 

Wanneer

Sunday, March 11, 2018 from 11:00 AM to 1:00 PM CET

Add to Calendar 

Waar

Perskamer in Hal 7 
HISWA in de RAI Amsterdam
Europaplein 22
Amsterdam 1078GZ
Netherlands
 

 
Driving Directions 

Toegangskaarten HISWA 2018

Hier kunt u de toegangskaarten voor de HISWA bestellen die recht geven op de lunch. 

Registratiecode: HW18BWCF

 

Blue Water Cruising Forum op HISWA 2018

Zondag 11 maart 2018 van 11:00 uur tot 13:00 uur

Deelname gratis mits vooraf geregistreerd

Tijdens de HISWA 2018 organiseert World Cruising Club in samenwerking met HISWA/RAI het Blue Water Cruising Forum voor iedereen die op kortere of langere termijn een zeilreis over een of meerdere oceanen wil maken.

Deze gratis bijeenkomst op zondag 11 maart vanaf 11:00 uur zal helpen om mythes te ontkrachten en tevens antwoord geven op vele kernvragen over een dergelijke reis.

Het ervaren panel van blue water cruisers en deskundigen deelt graag hun kennis over onderwerpen als de keuze voor het juiste schip, uitrusting, leven aan boord, kinderen aan boord, etc.

Profiteer van hun gezamenlijke kennis en ervaring en krijg van hen antwoorden op de vragen die u in uw voorbereiding bezighouden.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen. Daarom is registratie als deelnemer verplicht.

Uw toegangskaarten met recht op de lunch kunt u links op deze pagina bestellen (onderin het blauwe vlak: Toegangskaarten HISWA 2018

Cruising Sunset

De panelleden van het Blue Water Cruising Forum 2018:

Het panel bestaat uit zeer ervaren zeilers met allemaal hun eigen specifieke expertisegebied. Met veel plezier zullen zij hun kennis en ervaringen delen met de deelnemers aan het forum.

Johan en Milly Tuinman
Het was omstreeks januari 2013 dat Johan Tuinman, eigenaar van zeiljacht Aurora, tegen zijn echtgenote, Milly opmerkte; wat dacht je ervan als ik over 2 jaar eens stop met werken en dat we dan voor een paar jaar een Rondje Atlantic gaan doen. Oooh, dat was schrikken. Milly was wel wat gewend, zo was ze ook al eens op de Azoren beland, maar dit moest even bezinken. Om een lang verhaal kort te maken; in mei 2015 vertrokken we voor ons rondje. Op het gemak afzakken naar het zuiden en ons in Las Palmas aangesloten bij de ARC-rally. Helaas zonder Milly want een nieuwe kleinzoon had even een hogere prioriteit. Een voorspoedige oversteek volgde, dankzij onze Parasailor, en na de geslaagde landing in de Carieb konden we onze reis onder de tropische zon vervolgen.  We hebben zowel de bovenwindse als de benedenwindse eilanden allemaal bezocht.  Het huricane seizoen uitgezeten op Bonaire, uit het water gegaan op Sint-Maarten en Kerst en Oud en Nieuw gevierd op Puerto Rico. 5 weken rond gezworven op Cuba en via Florida en de Inter Coastel Waterway, Chesapeake Bay, naar New York. Wij hebben geankerd en gebarbecued 200 mtr. naast het vrijheidsbeeld recht voor Manhattan. Hoe gek kun je het maken. Daarna via de Azoren weer naar NL waar we nu alweer meer dan een half jaar zijn.  We hebben een fantastische tijd gehad. Veel gezien, veel gedaan en ook veel nieuwe vrienden gemaakt. En niet te vergeten; veel plezier gehad en voorgoed veranderd.

Eltjo Rugge en Lilian Mulder
Het eerste "Rondje Atlantic" van 2014/2015 smaakte naar meer en na 6 maanden "aan de wal" namen we in februari 2016 het besluit om wéér te vertrekken naar de Carieb. De boot was al klaar voor een lange reis en met een paar kleine verbeteringen konden we in augustus vertrekken. Ook nu weer langs de Belgische- en Franse kust en dan oversteken van Brest naar Viveiro in Galicië in Spanje. Nu met een gerust gevoel met meer ruimte in ons hoofd voor het genieten van het varen, aankomen en weer vertrekken. De reis ging verder langs de Portugese kust, oversteken naar Lanzarote en oud en nieuw vieren met spectaculair vuurwerk op Gomera. De oversteek naar Martinique was deze keer met een heerlijke temperatuur en eerder te weinig dan te veel wind. Aankomen bij Martinique voelde als thuiskomen. Via St Lucia, Bequia, Union Island, Tobago Cays door naar Grenada en vervolgens helemaal weer naar het noorden met de werkelijk fantastische Britisch Virgin Islands voordat ze door Irma werden kaalgemaaid ! Terug via St Maarten een tactisch lastige oversteek naar de onovertroffen Azoren waarna de reis eindigde in Vigo waar de WIN2WIN nu op het droge uitrust van de inspanningen!

Maaike en Leo Roelofs
Leo en Maaike Roelofs zeilen al hun hele leven. Het eerste wat zij deden in 1983 toen zij trouwden, was dan ook hun eerste zeiljachtje kopen. In de jaren daarna zeilden zij naar Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden enz. In 1994 was er de eerste wat langere tocht naar de Azoren. In 2000 voer Leo mee met de ARC als opstapper. Daarna had Leo nog maar één grote wens, met zijn eigen schip aan de ARC meedoen. Na een gedegen voorbereiding, wat hun de nodige ervaring opleverden, zijn ze in 2015 vertrokken naar het Caribisch gebied. Ze staken over met de ARC+ wat een mooie en vooral gezellige ervaring is geworden, waarna ze twee seizoenen in de Carieb hebben gevaren. Ze doen het nu een jaartje rustig aan en zijn plannen aan het maken voor een volgende tocht volgend jaar.

Bojan Michiels van Kessenich
Bojan is een fervent shorthanded toerzeiler met ruim 50.000 NM en meerdere oceaanoversteken achter zijn naam, in zowel de Atlantische als de Indische Oceaan Bojan heeft in 2006 van zijn passie zijn werk gemaakt en sindsdien geniet hij, naast het zeilen zelf, van het mogen delen van zijn kennis en ervaring met andere zeilers, teneinde hun vaargenot te vergroten. Het mogen organiseren van dit forum is daar ook een onderdeel van. 

Moderator: Ruud Kattenberg

Ruud Kattenberg combineert zeilen en schrijven sinds 1994, wanneer hij na terugkomst van een lange zeilreis gaat hij werken voor het tijdschrift Zeilen. Na een Volvo Ocean Race campagne waarin hij verantwoordelijk is voor de publiciteit, is hij in 2007 een van de initiatiefnemers van het digitale zeilmagazine Zilt. Sindsdien combineert hij zijn activiteiten voor Zilt met het begeleiden van zeilteams in grote zeilraces en het maken van tochten met zijn eigen boot. 

Tijdens zijn zeereizen ontwikkelt hij een grote interesse voor het weer, communicatie en elektronische navigatie, waar hij een groot aantal artikelen over schreef. Ook gaf hij vele lezingen en cursussen over toegepaste weerkunde, meteorologische navigatie en communicatie.