BWCF_HISWA_2019  

Contact

Bojan Michiels van Kessenich 
World Cruising Club 
dutchsupport@worldcruising.com 
06-14023357 

Wanneer

Thursday, March 7, 2019 from 7:00 PM to 9:00 PM CET

Add to Calendar 

Waar

HISWA in de RAI Amsterdam 
Kamer K101/102
(naast ingang K)
Europaplein 22
Amsterdam 1078GZ
Netherlands
 

 
Driving Directions 

Toegangskaarten HISWA 2019

Hier kunt u de toegangskaarten voor de HISWA bestellen die recht geven op de lunch. 

Registratiecode: HW19BWCF


 

Blue Water Cruising Forum op HISWA 2019

Donderdag 7 maart 2019 van 19:00 uur tot 21:00 uur

Deelname gratis mits vooraf geregistreerd

Tijdens de HISWA 2019 organiseert World Cruising Club in samenwerking met HISWA/RAI het Blue Water Cruising Forum voor iedereen die op kortere of langere termijn een zeilreis over een of meerdere oceanen wil maken.

Deze gratis bijeenkomst op donderdagavond 7 maart van 19:00 tot 21:00 uur zal helpen om mythes te ontkrachten en tevens antwoord geven op vele kernvragen over een dergelijke reis.

Het ervaren panel van blue water cruisers en deskundigen deelt graag hun kennis over onderwerpen als de keuze voor het juiste schip, uitrusting, leven aan boord, kinderen aan boord, etc.

Profiteer van hun gezamenlijke kennis en ervaring en krijg van hen antwoorden op de vragen die u in uw voorbereiding bezighouden.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen. Daarom is registratie als deelnemer verplicht.

Uw toegangskaarten met recht op een drankje na afloop kunt u links op deze pagina bestellen.

Cruising Sunset

De panelleden van het Blue Water Cruising Forum 2019:

Het panel bestaat uit zeer ervaren zeilers met allemaal hun eigen specifieke expertisegebied. Met veel plezier zullen zij hun kennis en ervaringen delen met de deelnemers aan het forum.  .

Johan en Milly Tuinman
Het was omstreeks januari 2013 dat Johan Tuinman, eigenaar van zeiljacht Aurora, tegen zijn echtgenote, Milly opmerkte; wat dacht je ervan als ik over 2 jaar eens stop met werken en dat we dan voor een paar jaar een Rondje Atlantic gaan doen. Oooh, dat was schrikken. Milly was wel wat gewend, zo was ze ook al eens op de Azoren beland, maar dit moest even bezinken. Om een lang verhaal kort te maken; in mei 2015 vertrokken we voor ons rondje. Op het gemak afzakken naar het zuiden en ons in Las Palmas aangesloten bij de ARC-rally. Helaas zonder Milly want een nieuwe kleinzoon had even een hogere prioriteit. Een voorspoedige oversteek volgde, dankzij onze Parasailor, en na de geslaagde landing in de Carieb konden we onze reis onder de tropische zon vervolgen. We hebben zowel de bovenwindse als de benedenwindse eilanden allemaal bezocht. Het hurricane seizoen uitgezeten op Bonaire, uit het water gegaan op Sint-Maarten en Kerst en Oud en Nieuw gevierd op Puerto Rico. 5 weken rond gezworven op Cuba en via Florida en de Inter Coastel Waterway, Chesapeake Bay, naar New York. Wij hebben geankerd en gebarbecued 200 mtr. naast het Vrijheidsbeeld, recht voor Manhattan. Hoe gek kun je het maken. Daarna via de Azoren weer naar NL. Wat nu, boot verkopen en toch maar een Camper. No way, eerst nog maanden langs de westkust van Noorwegen waar je dan ook nog bekende Carieb gangers tegenkomt.  Blijkbaar niet de enige met behoefte tot compenseren. We hebben een fantastische tijd gehad. Veel gezien, veel gedaan en ook veel nieuwe vrienden gemaakt. En niet te vergeten; veel plezier gehad en voorgoed veranderd."

Eltjo Rugge en Lilian Mulder
Het eerste "Rondje Atlantic" van 2014/2015 smaakte naar meer en na 6 maanden "aan de wal" namen we in februari 2016 het besluit om wťťr te vertrekken naar de Carieb. De boot was al klaar voor een lange reis en met een paar kleine verbeteringen konden we in augustus vertrekken. Ook nu weer langs de Belgische- en Franse kust en dan oversteken van Brest naar Viveiro in GaliciŽ in Spanje. Nu met een gerust gevoel met meer ruimte in ons hoofd voor het genieten van het varen, aankomen en weer vertrekken. De reis ging verder langs de Portugese kust, oversteken naar Lanzarote en oud en nieuw vieren met spectaculair vuurwerk op Gomera. De oversteek naar Martinique was deze keer met een heerlijke temperatuur en eerder te weinig dan te veel wind. Aankomen bij Martinique voelde als thuiskomen. Via St Lucia, Bequia, Union Island, Tobago Cays door naar Grenada en vervolgens helemaal weer naar het noorden met de werkelijk fantastische Britisch Virgin Islands voordat ze door Irma werden kaalgemaaid ! Terug via St Maarten een tactisch lastige oversteek naar de onovertroffen Azoren, waarna de reis tijdelijk eindigde in Vigo. Na een lange winterstop in Ria de Vigo hebben we de WIN2WIN in de zomer van 2018 naar huis gevaren en hebben de boot klaargemaakt voor verkoop. Inmiddels is een Winner 1220 aangeschaft waarmee we nogmaals richting zon gaan vertrekken. 

 

Anneke Sips
Anneke en haar vriend Robert kochten hun zeiljacht 'Spunky' in Florida, waarna ze in 3 etappes naar AustraliŽ zeilden. Het eerste jaar zeilden ze van Florida via Cuba, Jamaica en het Panamakanaal naar de Galapagos en Mexico. Het tweede jaar reisden ze twee maanden langs de kust van Mexico en het derde jaar zeilden ze in 9 maanden van Mexico via de Pacific met haar verafgelegen eilanden en atollen naar AustraliŽ, waar hun boot nu weer te koop ligt. Anneke heeft veel (leuke) ervaringen om over te praten: boot kopen in buitenland (deden ze ook eerder al in AustraliŽ), welke eisen zij aan een boot stelden, apparatuur aan boord, satphone of ssb, ais!!!, windvaan, bevoorrading, vis vangen en opeten, oversteek maken, watermaker/watervanger, op een rif varen en boot weer zelf repareren in Tahiti,  etc etc. Tijdens de reis verzamelde Anneke ook tips en recepten voor koken en bevoorrading aan boord en schreef daar na terugkomst een boek over.

 

Bojan Michiels van Kessenich
Bojan is een fervent shorthanded toerzeiler met ruim 50.000 NM en meerdere oceaanoversteken achter zijn naam, in zowel de Atlantische als de Indische Oceaan Bojan heeft in 2006 van zijn passie zijn werk gemaakt en sindsdien geniet hij, naast het zeilen zelf, van het mogen delen van zijn kennis en ervaring met andere zeilers, teneinde hun vaargenot te vergroten. Het mogen organiseren van dit forum is daar ook een onderdeel van.  

Moderator: Ruud Kattenberg

Ruud is een zeer ervaren en fervent toerzeiler met meerdere oceaanoversteken achter zijn naam. Net als Bojan heeft Ruud van zijn passie zijn werk gemaakt en geniet hij via het maken van Zilt Magazine van het mogen delen van zijn kennis en ervaring met andere zeilers, teneinde hun vaargenot te vergroten. Het modereren van dit forum is daar ook een onderdeel van.