Daily 9 a.m. - 5 p.m.

Saturday, April 18, 2020 at 1:00 PM CEST
-to-
Monday, April 20, 2020 at 1:00 PM CEST

Add to Calendar 

Where

Haverkampsweg 7, 7396 BS Terwolde 
Bergen
Netherlands
   

Contact

Instructor: Lisette Van Dijk

lisette88.lvd@gmail.com
Mobile: +31650487657

What to Bring Each Day...

We will meet from 9 a.m. to 5 p.m. each day

Be Sure to Bring:

  • Water
  • healthy snacks
  • lunch

Host Information

TBA

Holistic Horseworks Level 2 Clinic
Advanced Applied Kinesiology & Cranial Sacral Unwinding

April 18-20, 2020

Cost: €525 student ($150 deposit and +/- €375 payed in class)
           €50 off in class if you register before march 2020

 

Level 2, gevorderde toegepaste kinesiologie en craniosacrale unwinding
Na het zachte werk van niveau 1, zijn er soms nog gebieden die extra aandacht nodig hebben. Met behulp van fascia technieken, craniosacraaltherapie, kinesiologie, ting point therapie en o.a. essentiŽle oliŽn gaan we werken aan optimaal herstel. We ontspannen de diepere fascia van de diepe spieren en de fascia door het hele lijf. Dit helpt ook om de organen te ontspannen en beter te laten bewegen, zoals ze zouden moeten doen. We gaan dieper in op kinesiologie en vragen het aandachtsgebied wat het nodig heeft om te herstellen en voor hoe lang. Veel paarden die opgegeven waren, zijn hierdoor weer gezond en vrolijk. We werken ook aan de schedel en we leren een sessie craniosacraaltherapie te geven. We ontvangen zelf ook een sessie craniosacraaltherapie om te ervaren wat wij onze geliefde paarden geven. Veel paarden met uveÔtis, kissing spines, wobblers syndroom en hanetred zijn geholpen in onze 3 daagse workshops en in onze behandelingen.

Instructrices:
De praktijkdagen worden gegeven door certified instructor Lisette van Dijk van Natuurlijke wending. Zij is natuurgeneeskundig therapeut voor paarden en honden, centered riding instructrice, paardentrainer en bodywork therapeut & instructrice. Ze heeft de clinics van April Battles driemaal gevolgd, geassisteerd tijdens clinics en samen met April Battles paarden behandeld in Europa. Ze is instructrice van level 1 (equine musculoskeletal unwinding) en level 2 (Advanced Applied Kinesiology and Cranial Sacral Unwinding). Ze is therapeut van alle 3 de levels.

Het lesmateriaal wordt door April Battles verschaft. Ook de 5 case studies na de cursus worden door April Battles behandeld. April battles komt uit de Verenigde Staten en reist al vele jaren de hele wereld af om paarden te helpen. Ze kwam als trainer veel paarden met ongemakken tegen en deze werden als īprobleempaardenī bestempeld. Door de onderliggende problemen van deze paarden te verhelpen, bleken de paarden graag samen te werken en was het paard weer een īhappy athleteī. April heeft in de jaren als trainer veel cursussen gevolgd om de paarden te helpen en heeft hierna een eigen methode ontwikkeld met technieken die het beste werken. De resultaten zijn prachtig en al vele paarden zijn ermee geholpen. April zelf heeft moeiteloos geweldige resultaten in de endurance wedstrijden gehaald met haar paard Tiki na het toepassen van de kennis en vaardigheden die je leert in de clinics. Ze woont nu op Hawaii en heeft daar een peace en serenity retreat. Ze geeft nog regelmatig clinics in de VS. Meer over April Battles vind je op https://www.holistichorseworks.com/about-april/

Deelnemers:

Prijs: €525 p.p, €475 met vroegboekkorting
Inclusief uitgebreid werkboek (Engels)
Inclusief het gebruik van Doterra oliŽn, dynamite producten tijdens de cursus en een certificaat van deelname
Ingangseisen: Niveau 1 , equine musculoskeletal unwinding afgerond
Voorstudie: Het level 2 werkboek en de dvd horses with headaches via Holistichorseworks). Aanbevolen: Het boek Equine acupressure van Nancy Zidonis & Amy Snow.


    Horses are Talking Are You Listening DVD cover 

Algemene voorwaarden: het saldo van het lesgeld moet uiterlijk 30 dagen vůůr de begindatum van de les aan de instructeur worden betaald. Als je een nieuwe afspraak moet maken, moet je dit twee weken van tevoren melden, zodat we tijd hebben om je plek in te vullen, omdat voorstudie noodzakelijk is voor studenten. Er worden geen terugbetalingen gedaan op stortingen, omdat digitaal studiemateriaal al naar u is verzonden, u krijgt in plaats daarvan een toekomstig krediet.