HISWA_Forum_logo20 

Contact

Bojan Michiels van Kessenich 
World Cruising Club 
dutchsupport@worldcruising.com 
06-14023357 

Wanneer

Thursday, March 12, 2020 from 5:30 PM to 8:00 PM CET

Add to Calendar 

Waar

HISWA in de RAI Amsterdam 
Kamer G104
Europaplein 22
Amsterdam 1078GZ
Netherlands
 

 
Driving Directions 

Toegangskaarten HISWA 2020

Hier kunt u de toegangskaarten voor de HISWA bestellen die ook recht geven op een drankje na afloop. 


 

Blue Water Cruising Forum op HISWA 2020

Donderdag 12 maart 2020 van 17:30 uur tot 20:00 uur

Deelname gratis mits vooraf geregistreerd

Tijdens de HISWA 2020 organiseert World Cruising Club in samenwerking met HISWA/RAI het Blue Water Cruising Forum voor iedereen die op kortere of langere termijn een zeilreis over een of meerdere oceanen wil maken.

Deze gratis bijeenkomst op donderdagavond 12 maart van 17:30 tot 20:00 uur zal helpen om mythes te ontkrachten en tevens antwoord geven op vele kernvragen over een dergelijke reis.

Het ervaren panel van blue water cruisers en deskundigen deelt graag hun kennis over onderwerpen als de keuze voor het juiste schip, uitrusting, leven aan boord, kinderen aan boord, etc.

Profiteer van hun gezamenlijke kennis en ervaring en krijg van hen antwoorden op de vragen die u in uw voorbereiding bezighouden.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen. Daarom is registratie als deelnemer verplicht.

Uw toegangskaarten met recht op een drankje na afloop kunt u links op deze pagina bestellen.

Cruising Sunset

De panelleden van het Blue Water Cruising Forum 2020:

Het panel bestaat uit zeer ervaren zeilers met allemaal hun eigen specifieke expertisegebied. Met veel plezier zullen zij hun kennis en ervaringen delen met de deelnemers aan het forum.

Annelies en Jan van Ruitenbeek
Jan en Annelies van Ruitenbeek voeren met hun Contest 48cs een uitgebreid rondje Atlantic van 2010 tot 2014. Na terugkomst in de zomer van 2014 verkochten zij hun dierbare Anna Sophia onder het motto: te groot voor het IJsselmeer en ‘we gaan nu wat anders doen’. Van alles werd ondernomen en bovendien zijn er inmiddels 5 kleinkinderen geboren. Toch......de zee blijft roepen. Het is daarom, dat zij opnieuw besloten de lijntjes met het vaste land te laten vieren: een nieuw schip, weer een Contest, is inmiddels gekocht en zij dromen nu van een nog uitgebreider rondje. Dit alles onder het motto: nu kan het nog en er is altijd een reden om niet te vertrekken!Je kunt immers beter 10.000 mijl varen dan 10.000 boeken lezen!

Eltjo Rugge en Lilian Mulder
Het eerste "Rondje Atlantic" van 2014/2015 smaakte naar meer en na 6 maanden "aan de wal" namen we in februari 2016 het besluit om wťťr te vertrekken naar de Carieb. De boot was al klaar voor een lange reis en met een paar kleine verbeteringen konden we in augustus vertrekken. Ook nu weer langs de Belgische- en Franse kust en dan oversteken van Brest naar Viveiro in GaliciŽ in Spanje. Nu met een gerust gevoel met meer ruimte in ons hoofd voor het genieten van het varen, aankomen en weer vertrekken. De reis ging verder langs de Portugese kust, oversteken naar Lanzarote en oud en nieuw vieren met spectaculair vuurwerk op Gomera. De oversteek naar Martinique was deze keer met een heerlijke temperatuur en eerder te weinig dan te veel wind. Aankomen bij Martinique voelde als thuiskomen. Via St Lucia, Bequia, Union Island, Tobago Cays door naar Grenada en vervolgens helemaal weer naar het noorden met de werkelijk fantastische Britisch Virgin Islands voordat ze door Irma werden kaalgemaaid ! Terug via St Maarten een tactisch lastige oversteek naar de onovertroffen Azoren, waarna de reis tijdelijk eindigde in Vigo. Na een lange winterstop in Ria de Vigo hebben we de WIN2WIN in de zomer van 2018 naar huis gevaren en hebben de boot klaargemaakt voor verkoop. Inmiddels is een Winner 1220 aangeschaft waarmee we nogmaals richting zon gaan vertrekken.

Eric Visschers
Ik ben Eric Visschers, 52 jaar en eigenaar van een duik- en Bergingsbedrijf. Ben al van jongs af aan op t water en doe dat nu nog steeds dagelijks, hetzij met werk of in de vrije tijd. In 2017 ben ik met de ARC meegegaan met m’n eigen boot, een Hanse 531.Na de ARC heb ik zelf nog 2 weken solo door de Carib gevaren en daarna vanaf St. Maarten via de Virgin Islands, Vieques, Bermuda en de Azoren weer via de straat van Gibraltar de Middellandse zee in gevaren alwaar mijn boot nu ligt aan de Spaanse Costa Blanca.Was eerst voornemens om dit jaar naar AustraliŽ te varen, maar moet dit nog even uitstellen ivm m’n werk en de voorbereidingen die ik daar aan heb. 

Bojan Michiels van Kessenich
Bojan is een fervent shorthanded toerzeiler met ruim 50.000 NM en meerdere oceaanoversteken achter zijn naam, in zowel de Atlantische als de Indische Oceaan Bojan heeft in 2006 van zijn passie zijn werk gemaakt en sindsdien geniet hij, naast het zeilen zelf, van het mogen delen van zijn kennis en ervaring met andere zeilers, teneinde hun vaargenot te vergroten. Het mogen organiseren van dit forum is daar ook een onderdeel van.  

Moderator: Ruud Kattenberg
Ruud is een zeer ervaren en fervent toerzeiler met meerdere oceaanoversteken achter zijn naam. Net als Bojan heeft Ruud van zijn passie zijn werk gemaakt en geniet hij via het maken van Zilt Magazine van het mogen delen van zijn kennis en ervaring met andere zeilers, teneinde hun vaargenot te vergroten. Het modereren van dit forum is daar ook een onderdeel van.