Daily 9 a.m. - 5 p.m.

Monday, September 28, 2020 at 9:00 AM CEST
-to-
Wednesday, September 30, 2020 at 5:00 PM CEST

Add to Calendar 

Where

Assel 12 
7346 AK
Hoog Soeren
Netherlands
  Driving Directions 

Contact

Instructor: Lisette Van Dijk natuurlijkewending@gmail.com
+31650487657

What to Bring Each Day...

We will meet from 9 a.m. to 5 p.m. each day

Be Sure to Bring:

 • Water
 • healthy snacks

Host Information

Lisette Van Dijk natuurlijkewending@gmail.com
+31650487657

Holistic Horseworks Level 1 Clinic
Equine Musculoskeletal Unwinding

September 28-30, 2020

Cost: €540 student ($200 deposit and +/- €360 payed in class)
          €215 auditor ($50 deposit and +/- €170 payed in class)
          €50 off in class if you register before February 2020
LUNCH, TEA & COFFEE PROVIDED!

 Niveau 1 Equine Musculoskeletal Unwinding is allemaal zacht werk maar zeer effectief in het corrigeren van gangafwijkingen, zadelpasproblemen en mysterieuze kreupelheid. Ook helpt het paarden om meer lucht en dus meer uithoudingsvermogen te krijgen. Het lichaam kan meer zuurstof opnemen en het paard zal met meer kracht vanuit zijn achterhand bewegen. We werken met zachte en milde handgrepen en bewegingen om het skelet van blokkades te bevrijden zodat het terugkomt in de juiste vorm en functie. Zo kan het paard zijn gewrichten en hoeven weer correct gebruiken. Doordat diepe spieren van binnenuit bevrijd worden van blokkades, lijken de paarden groter en langer en ze zien eruit alsof ze 10 kilo zijn aangekomen na een sessie van 1 uur. Ook werken we eraan om chakra's en meridianen in balans te brengen. De sleutel is om de blokkade bij de 1e rib op te lossen die bij de meeste veulens op de leeftijd van 7 maanden al uit balans is. Dit creëert ongelijke voorhoeven. De meeste professionele methodes behandelen deze problemen niet, dus dan werk je altijd aan het 'symptoom' en niet aan de oorzaak waardoor de chiropractische problemen altijd terugkomen.

Wat je zult leren:

 • Basisbegrip en toegepaste acupressuur bij paarden en hoe de energiemeridianen de hele gezondheid en het welzijn van het paard beïnvloeden.
 • Hoe de balans van de hoeven de organen beïnvloedt en daarmee het welzijn van het paard, en ook hoe de onbalans in de hoeven gewrichten en spieren hoger in het lichaam beïnvloeden.
 • Hoe je de Yin / Yang energie van het paard in evenwicht kan brengen.
 • Hoe je de ´defense posture´ bevrijdt; het loslaten van het spierpatroon dat is ontwikkeld door de vecht- of vluchtrespons in het paard.
 • Hoe je de basisprincipes van toegepaste kinesiologie kunt gebruiken.
 • Hoe je energetische blokkades kan voelen bij het paard en hoe je ze in evenwicht kan brengen.
 • Hoe je blokkades in de 7 nekwervels, schoft, ribben, heupen, ellebogen, knieën en het kootgewricht verhelpt.
 • Basisbegrip over essentiële oliën en hoe je ze veilig kunt gebruiken.
 • Het hoe en waarom van remedies om te ontgiften, mineralen aan te vullen, calcificaties te verhelpen en de belasting van schadelijke microben te verhelpen.

Deelnemers:
Bij aanmelding krijgen deelnemers 2 uitgebreide video´s, een kortere video en een 50p. werkboek om thuis te bestuderen. Met de meeste technieken zal je thuis al kunnen oefenen. Tijdens de praktijkdagen werkt elke deelnemer met 4 paarden. Ze leren deze van hoofd tot staart te bevrijden van energetische, emotionele en fysieke spanningen. Na de workshop mogen deelnemers 5 case studies insturen naar April Battles. Na feedback en goedkeuring van deze 5 case studies kunnen ze gratis op de website van Holistichorseworks geplaatst worden als practitioner.
Prijs: €525 p.p, €475 met vroegboekkorting
Inclusief het uitgebreide werkboek en 2 watch instantly dvd´s.
Inclusief het gebruik van Doterra oliën, enkele dynamite producten tijdens de cursus en een certificaat van deelname
Voorstudie: Het werkboek en de 2 watch instantly dvd´s van April Battles, de gratis Youtube video Energy medicine van Donna Eden, het boek The emotion code (gratis te downloaden via Holistichorseworks). Aanbevolen: Dr. Regan Golob’s “Health Talk For Horses” dvd (los aan te schaffen via Holistichorseworks), het boek Equine acupressure van Nancy Zidonis & Amy Snow.  

Toeschouwers:
Toeschouwers krijgen bij aanmelding de 2 video´s en het uitgebreide werkboek toegestuurd. Ze doen mee aan het theoriegedeelte en kijken tijdens de praktijk hoe de deelnemers met de paarden werken. Ze kunnen helpen om paarden van deelnemers vast te houden om van dichterbij te zien hoe de technieken werken.
Prijs €200 p.p., €150 met vroegboekkorting
Inclusief het uitgebreide werkboek en 2 watch instantly dvd´s.  

Instructrices:
De praktijkdagen worden gegeven door certified instructor Lisette van Dijk van Natuurlijke wending. Zij is natuurgeneeskundig therapeut voor paarden en honden, centered riding instructrice, paardentrainer en bodywork therapeut & instructrice. Ze heeft de clinics van April Battles driemaal gevolgd, geassisteerd tijdens clinics en samen met April Battles paarden behandeld in Europa. Ze is instructrice van level 1 (equine musculoskeletal unwinding) en level 2 (Advanced Applied Kinesiology and Cranial Sacral Unwinding). Ze is therapeut van alle 3 de levels.

Het lesmateriaal wordt door April Battles verschaft. Ook de 5 case studies na de cursus worden door April Battles behandeld. April Battles komt uit de Verenigde Staten en reist al vele jaren de hele wereld af om paarden te helpen. Ze kwam als trainer veel paarden met ongemakken tegen en deze werden als ´probleempaarden´ bestempeld. Door de onderliggende problemen van deze paarden te verhelpen, bleken de paarden graag samen te werken en was het paard weer een ´happy athlete´. April heeft in de jaren als trainer veel cursussen gevolgd om de paarden te helpen en heeft hierna een eigen methode ontwikkeld met technieken die het beste werken. De resultaten zijn prachtig en al vele paarden zijn ermee geholpen. April zelf heeft moeiteloos geweldige resultaten in de endurance wedstrijden behaald met haar paard Tiki na het toepassen van de kennis en vaardigheden die je leert in de clinics. Ze woont nu op Hawaii en heeft daar een peace en serenity retreat. Ze geeft nog regelmatig workshops in de VS.  


    Horses are Talking Are You Listening DVD cover 

Algemene voorwaarden: het saldo van het lesgeld moet uiterlijk 30 dagen vóór de begindatum van de les aan de instructeur worden betaald. Als je een nieuwe afspraak moet maken, moet je dit twee weken van tevoren melden, zodat we tijd hebben om je plek in te vullen, omdat voorstudie noodzakelijk is voor studenten. Er worden geen terugbetalingen gedaan op stortingen, omdat digitaal studiemateriaal al naar u is verzonden, u krijgt in plaats daarvan een toekomstig krediet.