Questions? Contact: Lisette van Dijk | natuurlijkewending@gmail.com | +31650487657

 

Level 1 Holistic Horseworks Clinic:
Equine Musculoskeletal Unwinding IICT Accredated Course

 

Marjans paardenschool
Haverkampsweg 5-7, 7396 BS Terwolde7-9 oktober 2022 
Dagelijks 9.00 - 17.00 uur

Investering

 

Deelnemers
Aanbetaling: Aanbetaling: $ 250 om de registratie te bevestigen
Rest: € 395,- 30 dagen voor de les te betalen

Toeschouwers
Aanbetaling:
Aanbetaling: $ 50 om de registratie te bevestigen
Rest: € 205,- 30 dagen voor de les te betalen

 

Zie voorwaarden bij het afrekenen.

Over deze cursus

 

Niveau 1 Equine Musculoskeletal Unwinding is allemaal zacht werk maar zeer effectief in het corrigeren van gangafwijkingen, zadelpasproblemen en mysterieuze kreupelheid. Ook helpt het paarden om meer lucht en dus meer uithoudingsvermogen te krijgen. Het lichaam kan meer zuurstof opnemen en het paard zal met meer kracht vanuit zijn achterhand bewegen. We werken met zachte en milde handgrepen en bewegingen om het skelet van blokkades te bevrijden zodat het terugkomt in de juiste vorm en functie. Zo kan het paard zijn gewrichten en hoeven weer correct gebruiken. Doordat diepe spieren van binnenuit bevrijd worden van blokkades, lijken de paarden groter en langer en ze zien eruit alsof ze 10 kilo zijn aangekomen na een sessie van 1 uur. Ook werken we eraan om chakra's en meridianen in balans te brengen. De sleutel is om de blokkade bij de 1e rib op te lossen die bij de meeste veulens op de leeftijd van 7 maanden al uit balans is. Dit creŰert ongelijke voorhoeven. De meeste professionele methodes behandelen deze problemen niet, dus dan werk je altijd aan het 'symptoom' en niet aan de oorzaak waardoor de chiropractische problemen altijd terugkomen.

Lisette Dijk
 

De cursus is ideaal voor

 • Therapeuten die dit bijzondere bodywork willen leren toepassen in hun behandelingen
 • Ruiters die zich graag willen verdiepen in manieren om hun paarden gezond en vitaal te houden
 • Wedstrijdruiters die hun paarden op een gezonde manier beter willen laten presteren
 • Trainers die bodywork willen gebruiken om hun trainingspaarden beter te kunnen helpen met lichamelijke ongemakken
 • Stal- en manegehouders die hun paarden willen onderhouden met bodywork om ze langer gezond en vitaal te houden
 • Hoefbekappers die inzicht willen krijgen in redenen waarom hoeven scheef of slecht groeien en manieren willen leren om dit te behandelen
                       

Wat je zult leren

 • Toegepaste acupressuur bij paarden en begrip van hoe de energiemeridianen de hele gezondheid en het welzijn van het paard be´nvloeden.
 • Hoe de balans van de hoeven de organen be´nvloedt en daarmee het welzijn van het paard, en ook hoe de onbalans in de hoeven gewrichten en spieren hoger in het lichaam be´nvloeden.
 • Hoe je de Yin / Yang energie van het paard in evenwicht kan brengen.
 • Hoe je de ┤defence posture┤ bevrijdt; het loslaten van het spierpatroon dat is ontwikkeld door de vecht- of vluchtrespons in het paard.
 • Hoe je de basisprincipes van toegepaste kinesiologie kunt gebruiken.Hoe je energetische blokkades kan voelen bij het paard en hoe je ze in evenwicht kan brengen.Hoe je blokkades in de 7 nekwervels, schoft, ribben, heupen, ellebogen, knieŰn en het kootgewricht verhelpt.
 • Basisbegrip over essentiŰle oliŰn en hoe je ze veilig kunt gebruiken.
 • Het hoe en waarom van remedies om te ontgiften, mineralen aan te vullen, calcificaties te verhelpen en de belasting van schadelijke microben te verhelpen.

 

Wat je krijgt

Bij aanmelding krijgen deelnemers 2 uitgebreide video┤s, een kortere video en een uitgebreid werkboek van 120 pagina┤s om thuis te bestuderen. Met de meeste technieken zal je thuis al kunnen oefenen. Tijdens de praktijkdagen werkt elke deelnemer met 4 paarden. Ze leren deze van hoofd tot staart te bevrijden van energetische, emotionele en fysieke spanningen. Na de workshop mogen deelnemers 5 case studies insturen naar April Love. Na feedback en goedkeuring van deze 5 case studies kunnen ze gratis op de website van Holistichorseworks geplaatst worden als practitioner.

 • Inclusief het uitgebreide werkboek en 2 watch instantly dvd┤s.
 • Inclusief het gebruik van Doterra oliŰn, enkele dynamite producten tijdens de cursus en een certificaat van deelname
 • Voorstudie: Het werkboek en de 2 watch instantly dvd┤s van April Love, de gratis Youtube video Energy medicine van Donna Eden, het boek The emotion code (gratis te downloaden via Holistichorseworks). Aanbevolen: Dr. Regan Golob’s “Health Talk For Horses” dvd (los aan te schaffen via Holistichorseworks), het boek Equine acupressure van Nancy Zidonis & Amy Snow.  of expert hands on training

                                       
 

We zijn IICT-goedgekeurd

 

Equine Musculosksletal Unwinding is een geregistreerde modaliteit bij het International Institute of Complementary Therapists. Dit betekent dat het Holistic Horseworks-programma, samengesteld door April Love, wordt erkend als een modaliteit op zich.

 
Deze registratie geeft de modaliteit een extra laag van geloofwaardigheid en opent nieuwe deuren voor onze studenten, beoefenaars en instructeurs. Binnenkort hopen we ook nascholingspunten aan te kunnen bieden.
Voor toekomstige studenten die hier hun beroep van willen maken, kun je nu lid worden van IICT en een goedkopere verzekering krijgen terwijl je bij ons traint om een beoefenaar te worden!

Onze revolutionaire techniek

 

Na tientallen jaren van studie, onderzoek en praktijk hebben we ontdekt dat de meeste lichaamsproblemen bij paarden voortkomen uit een niet behandelde afwijking van de 1e rib, een blokkade die tegenwoordig bij de meeste paarden wordt gezien. Dit kan al vanaf de leeftijd van 3 maanden! (Hoe oud is je paard nu?) Dit zorgt voor allerlei problemen die het lichaam van het paard uit balans brengen. In onze Level 1 Equine Musculoskeletal Unwinding-cursus zullen we het diagnosticeren en verhelpen van problemen met de positie van de 1e rib behandelen, alsook een verscheidenheid aan andere verborgen onevenwichtigheden.

Hier zijn voorbeelden van de technieken en het materiaal dat we live zullen beoordelen in deze workshop...CLICK HERE TO PLAY VIDEO BELOW

Over de instructeur


De praktijkdagen worden gegeven door certified instructor Lisette van Dijk van Natuurlijke wending. Zij is natuurgeneeskundig therapeut voor paarden en honden, centered riding instructrice, paardentrainer en bodywork therapeut & instructrice. Ze heeft de clinics van April Love driemaal gevolgd, geassisteerd tijdens clinics en samen met April Love paarden behandeld in Europa. Ze is instructrice van level 1 (equine musculoskeletal unwinding) en level 2 (Advanced Applied Kinesiology and Cranial Sacral Unwinding). Ze is therapeut van alle 3 de levels.


Het lesmateriaal wordt door April Love verschaft. Ook de 5 case studies na de cursus worden door April Love behandeld. April Love komt uit de Verenigde Staten en reist al vele jaren de hele wereld af om paarden te helpen. Ze kwam als trainer veel paarden met ongemakken tegen en deze werden als ┤probleempaarden┤ bestempeld. Door de onderliggende problemen van deze paarden te verhelpen, bleken de paarden graag samen te werken en was het paard weer een ┤happy athlete┤. April heeft in de jaren als trainer veel cursussen gevolgd om de paarden te helpen en heeft hierna een eigen methode ontwikkeld met technieken die het beste werken. De resultaten zijn prachtig en al vele paarden zijn ermee geholpen. April zelf heeft moeiteloos geweldige resultaten in de endurance wedstrijden gehaald met haar paard Tiki na het toepassen van de kennis en vaardigheden die je leert in de clinics. Ze woont nu op Hawaii en heeft daar een peace en serenity retreat. Ze geeft nog regelmatig clinics in de VS. Meer over April Battles vind je op https://www.holistichorseworks.com/about-april/


 

Instructeur worden

Paardentherapie en lichaamswerk is een steeds groeiende industrie! Door je in te schrijven voor deze cursus, krijg je niet alleen de tools die je nodig hebt om je eigen paard te helpen, maar ook andere mensen en hun paard. Kun je je een bevredigende carriŔre voorstellen bij het lesgeven in holistische paardenverzorging? Of misschien ben je al een beoefenaar die je vaardigheden wil vergroten?

 
Word een Holistic Horseworks gecertificeerde instructeur! Maak van dit evenement de eerste stap op een professionele verrijkingsreis. Ontvang de beste kennis en middelen die Holistic Horseworks te bieden heeft, samen met persoonlijke begeleiding van oprichter April Love. Instructeurs hebben niet alleen toegang tot een uitgebreide schat aan kennis, maar ook tot speciale deals over verzekeringen, een wereldwijde fanbase en marketingbronnen om je op weg te helpen.


Krijg de informatie, ondersteuning en erkenning die je nodig hebt om holistische paardenverzorging te delen en een extra inkomen te verdienen. Wellicht organiseer jij dit evenement in de niet zo verre toekomst!Om een Holistic Horseworks Certified-instructeur te worden, moeten beoefenaars onze cursussen van niveau 1, 2 en 3 in totaal drie keer voltooien, samen met nog eens 250 uur praktische training.


Meer weten? E-mail april@holistichorseworks.com om te beginnen!

 

Level 1 Holistic Horseworks Clinic:
Equine Musculoskeletal Unwinding IICT Accredated Course

 

Marjans paardenschool
Haverkampsweg 5-7, 7396 BS Terwolde7-9 oktober 2022 
Dagelijks 9.00 - 17.00 uur

Investering

 

Deelnemers
Aanbetaling: Aanbetaling: $ 250 om de registratie te bevestigen
Rest: € 395,- 30 dagen voor de les te betalen

Toeschouwers
Aanbetaling:
Aanbetaling: $ 50 om de registratie te bevestigen
Rest: € 205,- 30 dagen voor de les te betalen


Zie voorwaarden bij het afrekenen.

Lisette Dijk

Questions? Contact...

Lisette van Dijk | natuurlijkewending@gmail.com | +31650487657
Holistic Horseworks, LLC

Want Our Email Newsletter?

Stay up to date on future clinics in your area, and receive insightful horse care tips in your inbox.

Join My Mailing List